martes, 9 de mayo de 2017

Luces y sombras


L’Espai Josep Vernis de la UVic-UCC acull durant els mesos de juny i juliol una nova exposició de la desena edició del projecte Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental. La iniciativa consisteix en la creació i posterior exposició d’un conjunt d’obres per part de diferents parelles artístiques, formades per un artista amateur (usuari de la xarxa de salut mental) i un artista professional. L'objectiu és afavorir la rehabilitació i reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers els trastorns mentals.

Aquesta mostra reuneix 19 obres de diferents modalitats artístiques (pintura, disseny gràfic, audiovisuals, ceràmica...) creades pels artistes que participen en el projecte i es pot visitar a l’Espai Josep Vernis a partir d'aquest dimarts fins al 15 de juliol (de nou del matí a les vuit del vespre). Parelles Artístiques és un projecte de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, que rep el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de Grup BBVA.





'2 autoretrats', una de les obres que s'exposa a l'espai Josep Vernis Foto: Dolors López i Toni Garcia

La Fundació CMPPO i la UVic-UCC col·laboren en matèria de Docència, investigació, transferència de coneixement i sensibilització. Les dues entitats també tenen signats convenis de Voluntariat, Cooperació educativa, Pràctiques externes curriculars i Doctorats industrials.

L’exposició se celebra en el marc del programa d’intercanvi “Artool. Art as a tool for social transformation” que se celebra a la Universitat d’Estiu i que aplega 27 estudiants de Treball Social de la University of Derby (Regne Unit) i Artevelde Hogeschool (Bèlgica), UVic-UCC, i Escola universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa, així com també estudiants de Finlàndia i Hongria. “Art as a tool for social transformation” consisteix en la vivència de tallers de diferents tècniques artístiques que contribueixen a la transformació social a favor dels drets humans de persones amb discapacitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario